czwartek, 11 listopada 2010

Babka zeberka

Witam tą babkę piekę od lat zawsze się udaje i co najważniejsze jest smaczna

5 jajek ubić z cukrem 1,5 szklanki.
Dodać 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia
nadal ubijać dodać szklankę oleju i na koniec szklankę wody przegotowanej.
Konsystencja ma być taka jak śmietana taka lejąca .
Ciasto dzielimy na połowę do jednej części dodajemy kakao tak na oko.
Wylewamy na zmianę do foremki
pieczemy w zależności od piekarnika każdy zna swój piec u mnie się piecze 40 minut w 170 stopniach .
Spróbujcie i podzielcie się  opinią :)))
pozdrawiam

1 komentarz:

  1. smaku narobiłaś, a ja słodycze na dystans trzymam :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za komentarz :)